Presentatie – Alledaagse wijsheid

Presentatie

Marc Schabracq zal een presentatie geven over Alledaagse wijsheid bij een van onze relaties: Arbeids Psychologie Amsterdam.

Wil je hier bij zijn dan kun je je aanmelden:

Presentatie
Datum: Dinsdag 29 Mei 2018
Duur: van 18:00 tot 20:00
Locatie: Arbeids Psychologie Amsterdam –  www.arbeidspsychologie.nl
Kosten inclusief borrel: € 50,-
Aanmelden: Stuur een email naar info@arbeidspsychologie.nl
o.v.v. Alledaagse Wijsheid, u krijgt dan een inschrijfformulier toegestuurd.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jaap van den Broek via: 020 676 0 676

Waar gaat de presentatie over:
Je alledaagse werkelijkheid doe en maak je zelf. Je gaat hierbij uit van de zienswijzen die onze cultuur je biedt om verantwoord in je telkens terugkerende behoeften te voorzien. Zo stem je je af op de anderen en op wat er aan de hand is. Omdat je dit allemaal zelf doet, kun je het ook anders doen. Ook op een verantwoorde wijze, maar zodanig dat je beter aansluit bij je eigen missie, bij wat jij het liefste wilt en het beste kunt, om zo een optimaal verschil te maken. Dat is dan een benadering vanuit wijsheid. Daartoe laat je zienswijzen die niet meer werken los om tot andere zienswijzen te komen. Wijsheid dus als beheersing over loslaten en je verbinden vanuit je missie, een vorm van creativiteit die haaks staat op rigiditeit. Een kwestie van moed en hoop ook en je niet blind staren op wat je hebt verloren, in de wetenschap dat de toekomst je alle mogelijkheden biedt.

Dr. Marc Schabracq gaat in deze interactieve presentatie bij APA dieper in op de achtergronden en bedoelingen van het project ‘Alledaagse wijsheid’, waar hij en Roos Schabracq nu zo’n zes jaar mee bezig zijn. Met ‘Alledaagse wijsheid’ willen zij een basis bieden voor constructieve en plezierige oplossingen voor de uitdagingen waar deze tijd ons voor stelt. In het kader van dit project zijn vijf boeken ontstaan en een online leergang met offline ondersteuning, tailor-made voor verschillende doelgroepen. De boeken zijn bijna af. Alle lesmateriaal is voorhanden. De compositie van de leergang is volop in ontwikkeling. Al met al is het een heuse ontdekkingsreis geworden, die veel nieuwe in- en vergezichten heeft opgeleverd.

In zijn inleiding gaat Marc Schabracq achtereenvolgens in op:
– de problemen die ‘Alledaagse wijsheid’ wil helpen oplossen,
– de begrippen alledaagse wijsheid en alledaagse werkelijkheid,
– een korte uiteenzetting van de inhoud van de boeken.

Ten slotte geeft hij op de bijeenkomst van dinsdag 29 mei een voorproefje van de leergang. Daarbij gaat het om een eerste inventarisatie wat jij liefste wilt en het beste kunt doen, om het verschil te maken in jouw wereld. Kortom, wat betekent alledaagse wijsheid voor jou?

Recent Comments